AMERIKA PREBACILA NEKOLIKO DESETINA LOVACA U POLJSKU: Dimitrij Peskov - Ovo vodi ka još jednoj rundi tenzija (FOTO)

Novosti online

19. 04. 2021. u 22:48

EVROPSKA komanda Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država prebacila je u Poljsku nekoliko desetina lovaca u okviru vežbi, izjavio je poljski ministar nacionalne odbrane Mariuš Blaščak.

АМЕРИКА ПРЕБАЦИЛА НЕКОЛИКО ДЕСЕТИНА ЛОВАЦА У ПОЉСКУ: Димитриј Песков - Ово води ка још једној рунди тензија (ФОТО)

Foto: Boris Roessler/dpa via AP, file

- Danas je u Poljsku stiglo nekoliko desetina američkih aviona F-15 i F-16. Evropska komanda Oružanih snaga SAD obavlja brzo prebacivanje vazduhoplovnih snaga u Evropi posebno koristeći poljske aerodrome - napisao je Blaščak na Tviteru.

​Prema rečima ministra, zajedničke vežbe omogućavaju „jačanje bezbednosti regiona“ Centralne i Istočne Evrope.

Ranije je portparol Kremlj Dmitrij Peskov izjavio da prebacivanje NATO i američkih snaga prema ruskim granicama vodi ka još jednoj „rundi“ tenzija.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

ŠOLC POSLE NAPADA NA IRAN: Pozivam na deeskalaciju sukoba u regionu Bliskog istoka