DEFINITIVNO POPUŠTA MERE: Belgija otvara granice od 19. aprila

Tanjug

14. 04. 2021. u 18:06

BELGIJSKI Konstitutivni komitet doneo je danas odluku o postepenom popuštanju restriktivnih mera uvedenih u cilju zaustavljanja širenja pandemoje kovid-19.

ДЕФИНИТИВНО ПОПУШТА МЕРЕ: Белгија отвара границе од 19. априла

Foto: pixabay

Belgijski premijer Aleksander de Kro objavio je da će od ponedeljka, 19. aprila, biti ukinute restrikcije na putovanja iz i u Belgiju, ali i naglasio da će mere karantina i obaveznih testova nakon povrtaka u zemlju ostati na snazi sve do početka upotrebe digitalnih sertifikata.

- Želim da naglasim da ovo nije trenutak za početak putovanja - upozorio je de Kro.

On je ukazao na i dalje veliki broj hospitalizacija zbog virusa kovid-19 u Belgiji i pozvao na ”oprez i realan pristup” u popušatnju restriktivnih mera.

Od ponedeljak 19. aprila i belgijski đaci će ponovo krenuti u škole nakon uskršnjeg raspusta, ali će se jedan deo nastave za učenike od 15 do 18 godina i dalje održavati na daljinu.

Od ponedeljka, 26. aprila, sve prodavnice u Belgiji će moći da otvore svoja vrata za građane koji više neće morati da zakazuju posete unapred kako bi obavili kupovinu.

Belgijski premijer, Aleksander de Kro, najvio je da će, u zavisnosti od napretka kampanje vakcinacije u zemlji, od 8. maja moći da se otvore i terase ugostiteljskih objekta i da se ukine policijski čas, koji bi trebalo da bude zamenjen zabranom okupljanja više od tri osobe nakon 22 časa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!