ALIJEV BESNI, PROGOVORIO O PLANOVIMA: Vojni dogovor Rusije i Jermenije mu zadaje glavobolje - "Žestoko ćemo suzbiti svaku misao o osveti"

Novosti online

13. 04. 2021. u 12:27

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da Baku nema vojne planove na granici sa Jermenijom.

АЛИЈЕВ БЕСНИ, ПРОГОВОРИО О ПЛАНОВИМА: Војни договор Русије и Јерменије му задаје главобоље - Жестоко ћемо сузбити сваку мисао о освети

Foto: Azerbaijani Presidential Press Office via AP

- Pitali ste šta će se dogoditi nakon što ruski mirovni kontingent napusti region. Imamo granice sa Jermenijom u Tovuzu, u Zangalanu. Naše granične trupe su u neposrednoj blizini jermenske strane. Postoje li incidenti? Ne. Nema jermenske vojske. Ona je demoralizovana, naše trupe su na pet metara. Ali mi nemamo nikakve vojne planove - rekao je Alijev na konferenciji "Novi pogled na Južni Kavkaz: Postkonfliktni razvoj i saradnja" na Diplomatskoj akademiji u Bakuu.

Po njegovim rečima, pitanja podižu planovi za modernizaciju jermenske vojske zajedno sa Rusijom.

- Preneli smo svoj stav ruskim partnerima. Zbog čega bi se to radilo? Svaka misao o osveti biće žestoko suzbijena - istakao je predsednik Azerbejdžana.

Azerbejdžanski predsednik je dodao da je Baku spreman da poboljša odnose sa Jerevanom u slučaju „pozitivnih signala“ sa jermenske strane.

- U slučaju pozitivnih signala sa jermenske strane za poboljšanje odnosa, mi smo takođe spremni da učinimo sve što je u našoj moći - precizirao je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri