BLUMBERG IZVEŠTAVA: SAD sprema nove sankcije za Rusiju! Razlog - "Putinovo mešanje u izbore"

Tanjug

08. 04. 2021. u 11:06

AMERIČKA administracija završila je obaveštajni pregled ruskog navodnog mešanja u izbore i hakerskih napada preko „Solar vindsa“ i uskoro se mogu očekivati odgovarajuće mere, prenosi TAS S izveštavanje Blumberga na osnovu dobro obaveštenih izvora.

БЛУМБЕРГ ИЗВЕШТАВА: САД спрема нове санкције за Русију! Разлог - Путиново мешање у изборе

Foto: Depositphotos

- Naredni potezi američke administracije mogli bi uključivati sankcije i proterivanje ruskih diplomata za koje se smatra da su saradnici obaveštajnih službi .Očekuje se da će se visoki zvaničnici SAD sastati danas kako bi razgovarali o koracima koje treba preduzeti - naveo je Blumberg na osnovu izjava zvaničnika koji su tražili da ne budu imenovani.

Jedan od sagovornika je izjavio agenciji da će odgovor Vašingtona verovatno imati nekoliko elemenata, uključujući i sankcije protiv određenih lica, bliskih predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i službi koje su se, navodno, mešale u izbore u SAD.

TAS S prenosi da je u decembru objavljeno da je u SAD izvršen masovni sajber napad na klijente kompanije za računarsku bezbednost „Solar vinds“ i da su među žrtvama napada brojne vladine agencije, a američka obaveštajna zajednica izdala je zajedničko saopštenje u kome se kaže da su ruski hakeri verovatno umešani u veliki sajber napad na američku vladu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista