NEKADA SU TO RADILI BOMBARDERI, A SAD DRONOVI: Ukrajinci udarima na civile lome otpor u Donbasu, među ljudima zavladao strah!

Novosti online

04. 04. 2021. u 19:50

CIVIL sa više rana od gelera hospitalizovan je pošto je preživeo napad eksplozivne naprave koju je lasnirao ukrajnski dron prilikom napada na samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku, saopštile su danas lokalne vlasti.

НЕКАДА СУ ТО РАДИЛИ БОМБАРДЕРИ, А САД ДРОНОВИ: Украјинци ударима на цивиле ломе отпор у Донбасу, међу људима завладао страх!

Foto: Depositphotos

Izveštaj o napadu dronovima na civilne ciljeve dolazi u trenutku kad je u toku porast slučajeva prekida vatru na liniji razdvajanja Ukrajinske vojske i milicije Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Donjecka Narodna Republika saopštila je da je u subotu u ukrajinskom napadu dronom u Oleksandrivsku ubijeno dete predškolskog uzrasta i ranjena jedna žena.

Posle ovog napada ruski parlamentarac Vjačeslav Volodin sugerisao je da je vreme da Ukrajina zbog napada na civile bude izbačena iz Saveta Evrope.

Inače napad se dogodio na obali reke u blizini sela Mikolajvika. Navodi se da su dron lansirali pripadnici 80. brigade ukrajinskih oružanih snaga.

Milicija ove samoproglašene republike na istoku Ukrajine precizirala je, da je otkako su dodatne mere prekida vatre stupile na snagu u Donbasu krajem jula prošle godine, registrovano šest slučajeva ukrajinskog lansiranja borbenih bespilotnih letelica prema otcepljenom regionu. Kao rezultat, povređena su dva pripadnika narodne milicije.

Milicija je dalje pozvala međunarodne posmatrače i međunarodnu zajednicu da „pažljivo prate terorističke akcije ukrajinske strane, koje predstavljaju kršenje Ženevske konvencije“.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)