NEKADA SU TO RADILI BOMBARDERI, A SAD DRONOVI: Ukrajinci udarima na civile lome otpor u Donbasu, među ljudima zavladao strah!

Novosti online

04. 04. 2021. u 19:50

CIVIL sa više rana od gelera hospitalizovan je pošto je preživeo napad eksplozivne naprave koju je lasnirao ukrajnski dron prilikom napada na samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku, saopštile su danas lokalne vlasti.

НЕКАДА СУ ТО РАДИЛИ БОМБАРДЕРИ, А САД ДРОНОВИ: Украјинци ударима на цивиле ломе отпор у Донбасу, међу људима завладао страх!

Foto: Depositphotos

Izveštaj o napadu dronovima na civilne ciljeve dolazi u trenutku kad je u toku porast slučajeva prekida vatru na liniji razdvajanja Ukrajinske vojske i milicije Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Donjecka Narodna Republika saopštila je da je u subotu u ukrajinskom napadu dronom u Oleksandrivsku ubijeno dete predškolskog uzrasta i ranjena jedna žena.

Posle ovog napada ruski parlamentarac Vjačeslav Volodin sugerisao je da je vreme da Ukrajina zbog napada na civile bude izbačena iz Saveta Evrope.

Inače napad se dogodio na obali reke u blizini sela Mikolajvika. Navodi se da su dron lansirali pripadnici 80. brigade ukrajinskih oružanih snaga.

Milicija ove samoproglašene republike na istoku Ukrajine precizirala je, da je otkako su dodatne mere prekida vatre stupile na snagu u Donbasu krajem jula prošle godine, registrovano šest slučajeva ukrajinskog lansiranja borbenih bespilotnih letelica prema otcepljenom regionu. Kao rezultat, povređena su dva pripadnika narodne milicije.

Milicija je dalje pozvala međunarodne posmatrače i međunarodnu zajednicu da „pažljivo prate terorističke akcije ukrajinske strane, koje predstavljaju kršenje Ženevske konvencije“.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

buki

04.04.2021. 21:20

Rusi kao da ne znaju da je međunarodno pravo ubijeno još 1999, pa i dalje očekuju neku pravdu. Vest da je ubijeno dete u Donjecku i da Ukrajinci uz podršku Natoa dronovima ubijaju civile, objaviće samo Srbi, Sirijci i možda još neko. Zapad već izražava zabrinutost što su Rusi na svojim granicama , a rusku izjavu da će morati da se brane, prikazuju kao agresiju. Ruske žrtve će postati ukrajinske, ili ih neće ni pomenuti. Zapadni smradovi samo silu priznaju, pa Rusi bolje da je što pre upotrebe, jer ništa dobro neće postići čekanjem. Ili neka brane svoj narod u Ukrajini, ili neka im omoguće prelazak u Rusiju, da ih ne bi neprijatelj proteravao kao Srbe iz Hrvatske i sa kosova.