CRNI REKORD U GRČKOJ: Registrovano više od 4.300 novih slučajeva korone, bolnice su pod jakim pritiskom

Novosti online

30. 03. 2021. u 20:35

GRČKA je danas prijavila novih 4.340 slučajeva korona virusa, što je najveći dnevni porast novoobolelih nakon što je uvedeno masovno testiranje. Bolnice su i dalje pod jakim pritiskom, javlja Rojters.

ЦРНИ РЕКОРД У ГРЧКОЈ: Регистровано више од 4.300 нових случајева короне, болнице су под јаким притиском

Foto: EPA

Nagli porast infekcija primorao je vladu da pooštri ograničenja, jer su jedinice intenzivne nege prebukiranje, prenosi Garijdan.

- Broj infekcija je visok, ali ovo je uglavnom zbog velikog, gotovo dvostrukog broja testova u poređenju sa prethodnim danima - rekao je zdravstveni zvaničnik za Rojters.

Vlasti su u ponedeljak prijavile 1.724 novih slučajeva. Poslednji skok infekcija dovodi do ukupnog broja slučajeva u zemlji na 260.077. Takođe, registrovano je 72 smrtna slučaja, čime je ukupan broj žrtava povećan na 8.017.

Najnoviji skok infekcija povećava zabrinutost kada je u pitanju i predstojeća turistička sezona, koja zvanično počinje 14. maja.

Vlada se nada da će kampanja masovnog testiranja, uključujući upotrebu kućnih testova, omogućiti zdravstvenim radnicima da širenje infekcija stave pod kontrolu u narednim nedeljama.

Timovi Nacionalne organizacije za javno zdravlje (EODI) testirali su ukupno 65.979 ljudi u protekla 24 sata, a procenat pozitivnih iznosio je 6,57 odsto.

U bolnice je primljeno 402 pacijenata, a prosečna starost je 44 godine, piše grčki sajt Katimerini.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna