KAKO UKRAJINCI PLANIRAJU DA POBEDE RUSIJU? Ovo su ratni planovi Kijeva, spremaju se za totalni sukob

Novosti online

27. 03. 2021. u 22:47

UKRAJINSKI predsednik usvojio je nedavno novu vojnu strategiju koja razotkriva algoritam delovanja Ukrajine u slučaju rata sa Rusijom, prenosi ukrajinski portal „Strana“.

КАКО УКРАЈИНЦИ ПЛАНИРАЈУ ДА ПОБЕДЕ РУСИЈУ? Ово су ратни планови Кијева, спремају се за тотални сукоб

Foto: Printscreen

Prema dokumentu, Kijev će se fokusirati na militarizaciju čitavog stanovništva u "konfrontaciji" sa Rusijom, a nova doktrina predviđa vođenje totalnog gerilskog rata.

- Algoritam navodnog sukoba zanimljivo je opisan. Počinje odgovorom na agresiju ili "pretnju vojnoj bezbednosti" Ukrajine. Dakle, ne govori se direktno da protivnik treba da naruši državnu granicu - piše autor članka koji je analizirao novu doktrinu Kijeva.

Novinar navodi da Oružane snage Ukrajine u bilo kom trenutku mogu započeti vojnu operaciju protiv teritorija koje nisu pod njihovom kontrolom, „i ruske vojske koja se tamo nalazi“.

Vojni sukob, ističe se u dokumentu, trebalo bi da se završi „uz pomoć međunarodne zajednice pod uslovima koji odgovaraju Ukrajini“.

- Dakle, Ukrajina, očigledno, ne razmišlja o tome da samo pomoću svojih snaga ostvari vojnu pobedu - ironičan je novinar.

Pretpostavlja se i da „uspeh“ Kijeva u sukobu treba da osigura politička, ekonomska i vojna podrška međunarodne zajednice Ukrajini u „geopolitičkoj konfrontaciji sa Rusijom“.

Pritom, zemlja je spremna da ratuje i u slučaju sukobljavanja nuklearnih sila, to jest u slučaju konflikta glavnih zemalja NATO-a i Rusije, navodi se u članku.

Moskva je više puta isticala da nema agresivne namere prema drugim zemljama. Rusija ne učestvuje u sukobu u Ukrajini i zalaže se za to da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu, istakli su u Moskvi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest