TINEJDŽERI HLADNOKRVNO UBILI DRUGA U ŠKOLI: Mladi Amerikanci osuđeni na društveno koristan rad (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Novosti onlajn

27. 03. 2021. u 12:33

DVOJICA kalifornijskih tinejdžera koji su priznali da su premlatili kolegu iz razreda osuđeni su na uslovnu kaznu. Naime, u septembru 2019. godine tinejdžeri su napali 13-godišnjeg Dijega Stolca u dvorištu Landmark Midl Skul.

ТИНЕЈЏЕРИ ХЛАДНОКРВНО УБИЛИ ДРУГА У ШКОЛИ: Млади Американци осуђени на друштвено користан рад (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

Video sa mobilnog telefona zabeležio je trenutak kada je Stolca nekoliko puta šutnuo pre nego što je pao i udario glavom u stub, prenosi Dejli Mejl.

Jedan od tinejdžera udario je Stolca u glavu s leđa, nakon čega je pao i udario glavom u stub i izgubio svest. Iako je Stolz nepomično ležao na zemlji, dvojica tinejdžera nastavila su da ga udaraju. Nikada se nije osvestio i proglašen je mrtvim devet dana kasnije, navodi Pres Enterprajs.

Dvanaestogodišnjaci, čija imena nisu otkrivena, „prihvatili“ su optužbe za nenamerno ubistvo. U petak su vraćeni pod starateljstvo roditelja. Sudija je u petak presudio da će par tinejdžera morati da odradi 150 sati društveno korisnog rada, upusti se u terapiju i prisustvuje programu za izgradnju ličnosti, preneo je Pres Enterprajs.

Tokom presude, sudija Vrhovnog suda okruga Riverside Rodžer Luebs odbacio je preporuku Odeljenja za uslovni otpust da izrekne zatvorsku kaznu. Optuženi su proveli 47 dana u popravnom domu za maloletnike, a Luebs je rekao da smatra da bi bilo štetno zatvoriti ih sa odraslim kriminalcima, navodi KABC.Rekao je da prema zakonu mora izreći najmanje restriktivnu kaznu maloletnim okrivljenim, ali i dalje osigurati njihovu rehabilitaciju.

- Ova deca nemaju dovoljno iskustva u pružanju empatije. Vi niste središte sveta i to morate početi da shvatate - rekao je Luebs tokom presude, izvestio je Enterprajs.

Dečaci treba da se pijave pred sudom za maloletnike 25. juna radi izveštavanja o napretku i upozoreni su da će, ukoliko se ne pridržavaju uslovne kazne, biti vraćeni u popravni dom, piše Dejli Mejl.

(Net.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna