MAKRON PORUČIO EU: Ovo je zabrinjavajuće, moraćemo da poboljšamo odgovor na krizu

Tanjug

26. 03. 2021. u 07:21

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron ocenio je da će Evropa morati da poboljša i dovrši svoj ekonomski odgovor na krizu nastalu zbog pandemije korona virusa, tako da oporavak bude snažniji.

МАКРОН ПОРУЧИО ЕУ: Ово је забрињавајуће, мораћемо да побољшамо одговор на кризу

Foto: AP

Makron je sinoć, po okončanju video samita lidera EU, rekao da je jedna od najvećih lekcija za Evropu, kao i za Francusku, to da je potrebno drastično pojednostaviti odgovor na krizu, prenosi Figaro.

- Previše smo spori, previše kompleksni, zaglavili smo se u sopstvenoj birokratiji - rekao je Makron.

Komentarišući samit, francuski predsednik je kazao da bi trebalo imati budžetsku podršku sve dok traje zdravstvena kriza.

On je kazao i da plan za oporavak, koji je pre nekoliko dana predstavio američki predsednik Džo Bajden, stavlja EU pred istorijsku odgovornost.

- Možemo jasno da vidimo da se SAD vraćaju na apsolutni nivo koji je bio njihov pre krize i pre svega će se vrlo brzo vratiti na putanju koja je bila njihova. Sa druge strane, EU se neće vratiti na ovaj nivo do proleća-leta 2022. godine. To pomeranje putanje je zabrinjavajuće - rekao je Makron.

On je dodao da je to nešto o čemu se mora raspravljati u EU i pozvao na brže i snažnije ulaganje u sektorske prioritete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!