PRVE IZLAZNE ANKETE IZBORA U IZRAELU: Netanjahua čeka teška borba, glavni rival ključan za većinu u Knesetu

Tanjug

23. 03. 2021. u 22:15

IZLAZNE ankete predviđaju da na današnjim izborima u Izraelu neće biti apsolutnog pobednika, što sudbinu premijera Benjamina Netanjahua čini neizvesnom i nagoveštava nastavak političke krize, prenosi AP.

ПРВЕ ИЗЛАЗНЕ АНКЕТЕ ИЗБОРА У ИЗРАЕЛУ: Нетањахуа чека тешка борба, главни ривал кључан за већину у Кнесету

Foto: Tanjug/AP Photo

Agencija navodi da su ankete na tri glavne izraelske TV stanice pokazale da Netanjahuov Likud kao i fragmentirana opozicija u kojoj je najjača Partija centra Ješ atid Jaira Lapida neće obezbediti potrebnu većinu u parlamentu da sami formiraju vladu, što bi moglo da parališe formiranje izvršne vlasti i bude uvod u čak pete uzastopne izbore.

AP prenosi da zvanični rezultati možda neće biti poznati još danima, ali ako oni budu u skladu s istraživanjima, bivši Netanjahuov saveznik, a sada rival Naftali Benet, mogao bi da bude ključan za obrazovanje koalicije koja bi formirala većinu u Knesetu sa 120 poslaničkih mesta.

Na četvrtim parlamentranim izborima za dve godine, koji se smatraju svojevrsnim referendumom o vladavini Benjamina Netanjahua, vodiće se izjednjačena borba između pristalica dugogodišnjeg premijera i onih koji žele "bilo koga osim Bibija", navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna