KAKO BI IZGLEDAO RAT RUSIJE I UKRAJINE? Putin može da napadne iz četiri pravca, a Kijev se najviše plaši jednog scenarija

Novosti online

15. 03. 2021. u 18:08

NEIMENOVANI izvor iz Ministarstva odbrane Ukrajine ispričao je portalu „Strana“ mogući scenario vojnog sukoba Moskve i Kijeva, ako ukrajinska vojska pokrene operaciju za uspostavljanje kontrole nad Donbasom.

КАКО БИ ИЗГЛЕДАО РАТ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ? Путин може да нападне из четири правца, а Кијев се највише плаши једног сценарија

FOTO: Depositphotos/ilustracija

- Ako Rusija i odluči da krene u pravi rat sa Ukrajinom, ona neće napadati naše utvrđene položaje u Donbasu, već će probati da iz Krima i Belgoroda preseče državu na dva dela, uz istovremeni napad na Kijev iz pravca Brajnska i, moguće, iz Belorusije - rekao je izvor portala.

Međutim, on je priznao da je malo verovatan napad iz pravca Rusije, ali ipak smatra da se „treba spremati za svaki scenario“.

U tekstu se naglašava da se jedinice ukrajinske vojske nalaze u stanju borbene gotovosti. Sagovornik portala smatra da postoji mogućnost da se Rusija umeša u konflikt.

Poslednjih dana dolaze zabrinjavajuće vesti iz Donbasa: učestala su granatiranja ukrajinske vojske. O porastu tenzija na kontakt liniji u Donbasu oglasio se i Kremlj, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da ta činjenica izaziva zabrinutost.

Treba podsetiti da je Moskva više puta naglašavala da nema nikakve veze sa ratom u Donbasu i izražavala zabrinutost zbog odlaganja Kijeva da ispuni svoje obaveze iz Minskih sporazuma.

Prethodno je Marija Zaharova upozorila da će Rusija eventualni napad na Krim smatrati agresijom na njenu teritoriju, a više o tome možete čitati KLIKOM OVDE.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!