U TENKOVSKOJ BICI PROTIV RUSIJE NIKO NEMA ŠANSE: Ruski stručnjak objasnio zašto Moskva raspolaže najmoćnijim "zverima" na gusenicama

Novosti online

15. 03. 2021. u 16:44

RUSKI politički i vojni stručnjak Franc Klincevič reagovao je na podatke izveštaja britanskog parlamenta o ishodu moguće tenkovske bitke između Britanije i Rusije.

У ТЕНКОВСКОЈ БИЦИ ПРОТИВ РУСИЈЕ НИКО НЕМА ШАНСЕ: Руски стручњак објаснио зашто Москва располаже најмоћнијим зверима на гусеницама

Foto: Printksrin/Depositphotos/ilustracija

Izveštaj Odbora za odbranu Donjeg doma britanskog parlamenta kaže da će se u slučaju oružanog sukoba sa Rusijom tenkovska bitka verovatno završiti u korist Rusije. Problem je što Britanija ima malo tenkova, a oni koji postoje ozbiljno su zastareli, kaže se u izveštaju.

Od završetka Hladnog rata, operativni broj britanskih borbenih vozila neprekidno se smanjivao, dodaje se u dokumentu. Ako je 1990. godine u Velikoj Britaniji bilo 1.200 osnovnih borbenih tenkova, sada ih ima samo 227 i hitno im je potrebna modernizacija.

Izveštaj prilično tačno beleži stvarnost, kaže Franc Klincevič, ruski političar i veteran rata u Avganistanu 1979–1989.

- Britanski stručnjaci govore o gubitku svojih tenkova u borbi protiv ruskih, iako nisu ni uzeli u obzir najnovije ultramoderne i ultra pouzdane ruske modele, tenkove T-90M - rekao je Klincevič u komentaru za FAN.

- Ako govorimo o našim tenkovima najnovije generacije, onda možemo direktno reći: svi danas operativni, ne samo britanski, već i nemački, francuski, američki modeli inferiorni su u poređenju sa ruskim. Dakle, u tenkovskoj bici niko nema šanse protiv nas, a pogotovo ne Velika Britanija - smatra stručnjak.

Foto: Printskrin

Klincevič se takođe podsetio na odličnu obučenost ruskih trupa.

- Naša zemlja neprestano izvodi vojne vežbe, pored toga, naša vojska ima vrlo profesionalan pristup osoblju: na primer, u tenkovskim snagama na svim najvažnijim položajima rade profesionalni vojnici. Dakle, niko od naših protivnika nema šanse protiv nas - rekao je. 

U isto vreme, prema rečima ruskog političara, alarmantno je i samo postavljanje pitanja britanskih parlamentaraca o mogućem ratu sa Rusijom.

- Takvi planovi ne vode ničemu dobrom, jer je svaki veliki rat ispunjen upotrebom nuklearnog oružja, a ovde neće biti pobednika - suočićemo se sa međusobnim uništenjem - naglasio je ruski političar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!