VELIKI rat u severnoj Evropi mogao bi da se odvija ruskim "odsecanjem" baltičkih država, čime bi sprečili NATO snage da im odmah priteknu u pomoć. Time bi Rusi obezbedili svoju prevlast u regionu, piše u analizi švedske Agencije za odbrambena istraživanja, koju prenosi Raša Tudej.

Komentari (11)

militantna amerika i glupa evropa

13.03.2021. 20:03

ako ikada do toga dođe rusi se neće zaustaviti dok ne dođu do atlantika. to je jasno americi ali to američki generali jedva i čekaju i stalno traže rat.

Vaske

13.03.2021. 20:13

Manite se ćorava posla, Britanija bi bila potopljena, o nemcima bi se pričalo kao su živeli, a ameri neka pogledaju sliku Černobilja. Pametnima dosta.

Ene Sad

13.03.2021. 21:32

Najverovatnija opcija : Nato pakt ne bi ni priskočio u pomoć, našli bi oni opravdanje. Da ginu Englezi, Amerikanci, Francuzi... radi tih sitnih državica. Ma kakvi. To je već vidjeno 1939. i 1940. Dakle, velikog rata ne bi ni bilo. Sankcije Rusiji i mnogo pretnji na tv... I to je to. .

Saradžogla

14.03.2021. 08:49

Све док баћушка има нафте амер и енглез има да балаве.Кренуће у крађу нафте и ЗАБОЛЕ их колико ће им војника изгинути.Може бити да имају добре војне скаламерија али морал им је нула!Пострадао је Наполеон и Хитлер и то када је баћушка у почетку био слаб.Данас не би ни до границе Русије дошли!Уз русе су кинези и Индија са скоро 3 милијарде становника.Знају да ако пострада Русија они су следећи!

Brana

14.03.2021. 17:15

Hahaha pa nato fašisti nisu smeli ni u Srbiju da uđu a ne u pakao ledene Rusije!Ne zanosite se,iskljuciće vam sve veze,struju,satelite i igraće se ćorave bake sa vama,svaki avion koji poleti biće srušen u najkraćm roku raznim pvo sistemims sa ogromnim dometima,na Severnom ili Crnom moru sve je pokriveno razaracima i nuklearnim podmornicama,brojcanost vojske je neuporediva a o onim ozbiljnijim oruzjima nema potrebe ni pisati.Videli smo mi nato fasiste iz prve ruke i nismo nešto impresionirani a kamoli da bi bili Rusi.....