AMBICIOZNI PLANOVI TVITERA: Šire se ali ne poštuju lokalne zakone

Tanjug

01. 03. 2021. u 11:00

АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ ТВИТЕРА: Шире се али не поштују локалне законе

Arhiva Novosti

TVITER je krajem prošle nedelje objavio svoje ambiciozne ciljeve: da udvostruči i korisničku bazu i prihode tokom naredne dve godine.

Direktor finansija (CFO) ove kompanije misli da su i više nego sposobni da ispune te ciljeve. Tviter želi da poveća broj svojih svakodnevno aktivnih korisnika, sa 152 miliona (kraj 2019. godine) na 315 miliona, i da dostigne 7,5 milijardi dolara zarade do kraja 2023. godine, u odnosu na 3,7 milijardi dolara iz 2020.

Akcije Tvitera porasle su do novih maksimuma nakon ove najave, tačnije više od 3%. CFO Ned Segal rekao je za CNBC da mogu da daju takve informacije jer imaju "puno poverenja u svoju strategiju".

Ciljevi su, navodi se, agresivni izlazak iz pandemije. Da bi im izašao u susret, Segal je rekao da će se Tviter usredsrediti na ubrzavanje izdavanja novih proizvoda i opcija, kako bi privukao nove korisnike. Moguć je i razvoj novog modela pretplate.

Kompanija je nedavno najavila kupovinu novinske platforme "Revue". Tviter, čija je vrednost procenjena na 59,5 milijardi dolara, obratio se analitičarima s planovima o novim opcijama i proizvodima.

Inače, agencija TASS prenela je vest da Tviter krši ruski zakon jer ne briše informacije koje su zabranjene u Rusiji, iako je Roskomnadzor (Federalna služba za nadgledanje komunikacija, informacionih tehnologija i masovnih medija) to zahtevao.

Broj pritužbi Roskomnadzora koje je Tviter odbio prelazi brojku od 2.800.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)