RUSI UDARILI NA ALBANSKO UPORIŠTE: Avionski udari bili žestoki, neprijatelj desetkovan (FOTO)

Novosti online

26. 02. 2021. u 16:09

RATNI avioni Ruskih vazduhoplovnih snaga su ranije danas izveli seriju vazdušnih udara na deo severne Latakije pod kontrolom militanata.

РУСИ УДАРИЛИ НА АЛБАНСКО УПОРИШТЕ: Авионски удари били жестоки, непријатељ десеткован (ФОТО)

Foto: Printskrin/Novosti ilustracija

Prema sirijskoj Opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, vazdušni napadi su ciljali nekoliko vrhova brda koji okružuju grad Kabani.

Kabani je uporište brojnih terorističkih grupa, uključujući Hajat Tahrir al-Šam, povezanu sa Al-Kaidom, Turkistansku islamsku stranku i Ajnad al-Kavkaz.

Okosnicu džihadista Hajat Tahrir al-Šama u ovom gradiću čine Albanci poreklom sa Kosova i Metohije, takozvani DŽemaat Albani. 

Tokom poslednje tri godine, teroristi su iz grada i okoline izvršili desetine napada dronovima i raketama na sirijsku obalu.

- Još nema informacija o žrtvama - saopštio je SOHR u svom izveštaju.

Ovo je bio treći talas ruskih vazdušnih udara koji su pogodili Kabani i sedmi u severozapadnom Idlibu.

Ranije ove nedelje, ruski ratni avioni izveli su brojne vazdušne napade na položaje militanata u predgrađu grada al-Bara u južnoj pokrajini Idlib.

Tokom poslednjih nekoliko dana, Ruski centar za pomirenje u Siriji zabeležio je na desetine prekršaja prekida vatre od strane militanata u Velikom Idlibu. Militanti su čak napali humanitarni prelaz na kojem su bili pripadnici ruske službe.

Nedavni ruski vazdušni napadi na Idlib naneli su ozbiljne gubitke militantima. Ipak, militanti nastavljaju da sprovode više provokacija.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)