NAPADNUTI RUSKI POLOŽAJI U SIRIJI: DŽihadisti ih zasuli dronovima i minobacačkim granatama, komandant uputio zahtev Turcima

Novosti online/Đ. M.

24. 02. 2021. u 20:29

DŽIHADISTI Hajat Tahrir al-Šama su danas izveli napade minobacačima i dronovima na nedavno otvoreni kontrolni punkt Sarakib u sirijskoj provinciji Idlib.

НАПАДНУТИ РУСКИ ПОЛОЖАЈИ У СИРИЈИ: Џихадисти их засули дроновима и минобацачким гранатама, командант упутио захтев Турцима

Foto: Printscreen

To je saopštio kontraadmiral Vjačeslav Sitnik, zamenik šefa Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, prenosi RIA Novosti.

Kontrolni punktovi Sarakib, Miznaz i Abu Azejdin otvoreni su prošlog ponedeljka sa ciljem da se omogući izlazak civila koji žele da sa teritorije pod kontrolom džihadista pređu u sigurne oblasti kojima upravlja Damask.

- Militanti organizacije DŽabhat al-Nusra ("rebrendirani" kao Hajat Tahrir al-Šam, prim prev) ispalili su minobacačke granate na kontrolni punkt Sarakib. Takođe su udarili i bespilotnim letelicama domaće proizvodnje - rekao je kontraadmiral Sitnik.

Rusi su zbog toga evakuisali osoblje koje je upravljalo kontrolnim punktom.

Sitnik je pozvao komandu turske vojske koja kontroliše teritoriju na severozapadu Sirije da osigura bezbednost civila koji žele da koriste kontrolne punktove.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)