RUSKA ARTILJERIJA NA DELU: Uništavaju sve pred sobom, dronovi vrše korekciju vatre, a helikopteri štite baterije (VIDEO)

Novosti online

24. 02. 2021. u 15:11 >> 15:13

U PRIMORSKOM i Habarovskom kraju „procvetala“ je ruska artiljerija - na poligon su izašle samohodne haubice „Akacija“, minobacači „Tulipan“ i topovi „Zumbul" Istočnog vojnog okruga.

РУСКА АРТИЉЕРИЈА НА ДЕЛУ: Уништавају све пред собом, дронови врше корекцију ватре, а хеликоптери штите батерије (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube

Uvežbavano je izvršavanje zadataka u okviru izviđačkog udarnog sistema, prenosi televizija „Zvezda“.

Višecevni raketni bacači „Grad“ i „Tornado“ pridružili su se artiljeriji na vojnim vežbama. Sa otvorenih i zatvorenih vatrenih položaja sistemi gađaju štabove, objekte i ljudstvo uslovnog protivnika.

Napad se realizuje zajedno sa bespilotnim letelicama. Dronovi „Orlani“, koji se nalaze na visini od 1,5 do dva kilometra, u realnom vremenu unose korekcije vatre, što se naziva rad u sastavu izviđačkog udarnog sistema. Artiljeriju iz vazduha štite helikopteri Ka-52 „Aligator“, koji uništavaju kopnene mete nenavođenim raketama.

U zajedničkim vojnim vežbama učestvuje više od 1.200 vojnika i oko 300 jedinica tehnike.

Foto: Printskrin Youtube

2S4 „Tulipan“ — 240-mm samohodni minobacač sovjetske proizvodnje. On je namenjen za uništenje zgrada, žive sile, oklopne tehnike protivnika. Može da pogodi mete koje su nedostižne za druga artiljerijska oružja.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a