EVO ZAŠTO JE S-400 TOLIKO TRAŽEN U SVETU: Pet karakteristika koje ga čine privlačnim za kupce

Novosti online

23. 02. 2021. u 15:14 >> 15:18

GENERALNI direktor ruske kompanije „Rosoboroneksport“ Aleksandar Mihejev naveo je osnovne karakteristike protivvazdušnog raketnog sistema S-400 koje ga čine toliko privlačnim za kupce.

ЕВО ЗАШТО JE С-400 ТОЛИКО ТРАЖЕН У СВЕТУ: Пет карактеристика које га чине привлачним за купце

Moskva ne želi da otkrije sve detalje sistema S-400

„Danas je jedna od najvažnijih karakteristika sistema PVO - minimalna visina na kojoj može da pogodi cilj. Sistem ima sposobnost da se efikasno suprotstavi elementima visoko preciznog naoružanja – glavnim faktorima u savremenom ratu koji nanose maksimalnu štetu trupama i infrastrukturi. Kao pravilo, takve mete lete na prilično niskim visinama, koristeći reljef okoline kao prirodnu kamuflažu. S-400 može da uništava krstareće rakete i svaki avion protivnika na visini od 10 metara. Ispod toga ništa ne leti. Najbliži konkurenti po tom pokazatelju 2,5 puta zaostaju za našim sistemom“, rekao je Mihejev na marginama Međunarodne izložbe naoružanja koja se održava u Abu Dabiju.

Pored toga, on je pomenuo višestruko iskustvo uspešne primene S-400 u ratu i vojnim vežbama, što su za ocenu efikasnosti PVO sistema dosta slične stvari.

Foto: Printscreen/Jutjub/Sputnik na russkom

Pored toga, šef „Rosoboroneksporta“ se setio i maksimalnog dometa S-400 – sa svojih 380 kilometara dva puta je veći od svojih zapadnih pandana.

S-400 je dobar, prema rečima Mihejeva, i po brzini podizanja u stanje borbene gotovosti i vraćanja u stanje mirovanja – minimum, tri puta je brži od svojih konkurenata. Kako bi počeo da obara mete, sistemu je potrebno svega pet minuta.

Međutim, glavni plus je njegova univerzalnost – S-400 može da obara najrazličitije mete – avione, helikoptere, krstareće i balističke rakete koje mogu da prelete 3.000-3500 kilometara.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)