ASADOVA TAJNA PORUKA PUTINU! Ove reči su promenile geopolitičku sliku sveta - "Na izmaku smo snaga..."

Novosti online

23. 02. 2021. u 21:12

RUSKI list "Zavtra" objavio je članak o tajnoj poruci kojom je sirijski predsednik Bašar al-Asad pozvao Rusiju da interveniše u arapskoj republici tokom žestokih borbi u istočnoj Guti 2013. godine.

АСАДОВА ТАЈНА ПОРУКА ПУТИНУ! Ове речи су промениле геополитичку слику света - На измаку смо снага...

Foto: SANA via AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Depositphotos

- Predali smo svo hemijsko oružje međunarodnoj zajednici i uvereni smo da će nam Rusija ponuditi alternative za suočavanje sa terorističkom agresijom na našu domovinu. Međutim, trenutno stanje stvari ukazuje na mogući iznenadni kolaps u roku od nekoliko dana, zato što smo juče izgubili pet najvećih gradova u Guti, pa su militanti napredovali na samo tri kilometra od međunarodnog aerodroma u Damasku, i presekli su put Damask-Homs nakon zauzimanja grada Deir Atija. Naši materijalni i ljudski resursi su na izmaku snaga. Stoga postoji vrlo hitna potreba za direktnom vojnom intervencijom Rusije, u suprotnom, Sirija i sirijski narod će pasti u ruke islamskih terorista - glasi poruka koju je Asad poslao Moskvi u 16:56 časova, 24. novembra 2013. godine.

Ruski list dodaje da je Putin odluku o intervenciji u Siriji doneo nakon što je primio Asadovu poruku. Pre toga je bilo neophodno otvoriti kanal vojne komunikacije sa američkim snagama na terenu u Siriji.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HIT: Srbin zalutao na nudističku plažu u Grčkoj, nije verovao šta vidi