RUSIJA I BELORUSIJA PLANIRAJU VELIKU VOJNU AKCIJU: "Zapad 2021" će biti kruna strateške saradnje dve bratske zemlje

Novosti online

22. 02. 2021. u 15:36

POMOĆNIK ministra odbrane Belorusije Oleg Voinov informisao je strane diplomate da će ove godine biti održane vojne vežbe sa Rusijom „Zapad 2021“, saopštila je pres-služba vojnog resora.

РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА ПЛАНИРАЈУ ВЕЛИКУ ВОЈНУ АКЦИЈУ: Запад 2021 ће бити круна стратешке сарадње две братске земље

Foto: Salinger Igor/Aermedia.com

Voinov je održao brifing u Minsku sa vojnim atašeima na temu „Aktuelna pitanja vojne politike i razvoja Oružanih snaga Belorusije“.

- Glavni događaj ove godine biće zajedničke strateške vojne vežbe „Zapad 2021“ koje će biti održane, kako u Belorusiji, tako i u Rusiji - navodi se u saopštenju, objavljenom na telegramu Ministarstva odbrane.

Osim toga, Voinov je ukazao da je, u okviru operativno-strateških vojnih vežbi ODKB „Ratno bratstvo - 2021“, planirano da se na teritoriji Rusije održi „Neuništivo bratstvo 2021“, u Tadžikistanu „Saradnja 2021“, „Potraga 2021“ i „Ešalon 2021“.

Kako su saopštili u pres-službi, tokom brifinga je saopšten stav Belorusije o potrebi „konkretnih i hitnih akcija na povratak konstruktivnoj međunarodnoj saradnji u interesu jačanja međunarodne i regionalne bezbednosti i konkretnih mera za njihovu realizaciju“.

Vojne vežbe „Zapad 2021“ će biti održane od 10. do 16. septembra pod rukovodstvom načelnika generalštabova Rusije i Belorusije. Manevri će se održati na teritoriji obe države.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!