NE ODUSTAJU: Poljska i Ukrajina pozvale Bajdena da stavi tačku na „Severni tok 2“ - "Moskva se nalazi u opasnoj blizini!"

Novosti onlajn

22. 02. 2021. u 12:06

НЕ ОДУСТАЈУ: Пољска и Украјина позвале Бајдена да стави тачку на „Северни ток 2“ - Москва се налази у опасној близини!

Foto AP

ŠEFOVI diplomatija Poljske i Ukrajine, Zgubnjev Rau i Dmitrij Kuleba, pozvali su američkog predsednika DŽozefa Bajdena da stavi tačku na izgradnju „Severnog toka 2“.

Između ostalog, kako prenosi „Politiko“, Rau i Kuleba su saopštili da Rusija koristi energetiku kao moćno oružje na međunarodnoj areni. Po mišljenju ministara, Moskva se nalazi u „opasnoj blizini“ i pri kraju završetka „Severnog toka 2“, pošto su joj „dozvolili da ode suviše daleko“ u tome, bez obzira na upozorenja Varšave i Kijeva.

Oni su naglasili da će gasovod ojača kontrolu Rusije nad isporukama gasa Evropi, čime će uveriti ukrajinsku javnost da Zapad ne brine o sopstvenim principima, niti bezbednosti i procvatu Ukrajine.

- Pozivamo predsednika SAD DŽozefa Bajdena da iskoristi sva sredstva koja su mu na raspolaganju kako bi se sprečio završetak projekta - navodi se u tekstu.

Rau i Kuleba su izrazili uverenost da je stav Vašingtona od presudne važnosti za realizaciju projekta, u pozadini nemačke podrške gasovodu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)