BORIS DŽONSON NAJAVIO: Svim punoletnim građanima Velike Britanije vakcina do 31. jula

Tanjug

21. 02. 2021. u 08:54

SVIM punoletnim osobama u Velikoj Britaniji biće ponuđena vakcina protiv kovida do 31. jula, rekao je premijer Boris Džonson.

БОРИС ЏОНСОН НАЈАВИО: Свим пунолетним грађанима Велике Британије вакцина до 31. јула

Foto Tanjug-AP

Više od 17 miliona ljudi je dobilo bar jednu dozu vakcine otkako je počela vakcinaciona kampanja početkom decembra, preneo je Bi-bi-si.

Džonson sada kaže da želi plan prema kojem bi se išlo brže i dalje.

On je rekao da bi nuđenjem vakcina celom stanovništvu do jula bilo omogućeno da budu zaštićeni što pre je moguce, a istovremeno bi značilo olakšavanje mera širom Velike Britanije.

Šef Nacionane zdravstvene službe Simon Stivens je rekao da postoje "rane naznake" da je masovna vakcinacija dovela do pada hospitalizovanih pacijenata.

Premijer Velike Britanije treba da održi sastanak sa članovima vlade o tome kako će se ublažavati mere, pre nego što napravi "konačnu mapu" ublažavanja mera u ponedeljak.

Prethodni plan vlade je bio da se ponudi vakcina svim punoletnim građanima do kraja septembra, a prema novom planu, do 15. aprila, sve osobe starije preko 50 godina, kao i mlađe osobe sa hroničnim bolestima, bi trebalo da budu u mogućnosti da prime vakcinu.

Malo je verovatno da će se restriktivne mere ublažiti pre 8. marta, kada bi, prema očekivanjima vlade, deca trebalod a se vrate u škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!