NATO SPREMAN ZA RAT SA RUSIJOM: Jeziva izjava Jensa Stoltenberga - Moskva razume samo silu

Novosti online

16. 02. 2021. u 09:21

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je Alijansa spremna kako za konfrontaciju sa Rusijom, tako i za saradnju, ali da sve zavisi od stava Moskve.

НАТО СПРЕМАН ЗА РАТ СА РУСИЈОМ: Језива изјава Јенса Столтенберга - Москва разуме само силу

Foto: Depositphotos

- Verujem da Rusiji treba poslati jasan signal – ako oni žele sukob, mi smo spremni. Ako oni žele da sarađuju, biće nam drago - rekao je Stoltenberg, istakavši da je Alijansa spremna da "štiti svoje članice".

Prema njegovim rečima, dijalog sa Rusijom treba da se zasniva „na sili, na čvrstini“.

- Ali mi takođe treba da razgovaramo sa Rusijom. Među obuzdavanjem i dijalogom nema protivrečnosti. Čak i ako ne verujemo da odnosi sa Moskvom mogu biti bolji, treba da nastavimo da razgovaramo, jer je neophodno da se održavaju važne veze i odnosi - rekao je on.

Stoltenberg je podsetio da su Rusi „njihovi susedi, da postoje interesi i da treba izbegavati incidente, posebno na granicama“.

- Kao norveški političar imam veliko iskustvo u radu sa Rusijom i znam da je to moguće - konstatovao je on.

Ranije je Stoltenberg saopštio da će ministri odbrane država-članica NATO-a razgovarati o povećanju finansiranja vojnih aktivnosti Alijanse u blizini ruskih granica. Kako je rekao, namerava da predloži da se poveća finansiranje osnovne aktivnosti obuzdavanja i odbrane Alijanse.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

SRBI SU ZA BALKAN RATOVALI! Bezočne laži Slavoja Žižeka - dobro znamo šta je Balkan!