ZAR JE NA OVO SPALA ISLAMSKA DRŽAVA: Bombaš samoubica krenuo u napad, slučajno razneo celu svoju jedinicu

Novosti online/Đ. M.

13. 02. 2021. u 21:40

NAJMANjE dvadeset terorista Islamske države poginulo je u centralnoj iračkoj provinciji Saladin kada je odleteo u vazduh njihov automobil krcat eksplozivom.

ЗАР ЈЕ НА ОВО СПАЛА ИСЛАМСКА ДРЖАВА: Бомбаш самоубица кренуо у напад, случајно разнео целу своју јединицу

Foto: AP Photo via militant website, File

Komandant Džabar al-Daradži je zvanično saopštio da je terorista koji je trebao da izvrši samoubilački napad slučajno detonirao bombu tik pored svojih saboraca.

- Pre nego što je napustio skrovište Islamske države, bombaš samoubica je pritisnuo sirenu na volanu u znak pozdrava svojim drugovima. Zaboravio je da je dugme za sirenu bilo detonator za eksploziv, i time je zbrisao grupu svojih saboraca - rekao je general Al-Daradži, a prenosi Saut Front.

Automobil je trebao da se zaleti na kontrolni punkt iračke savezne policije u oblasti Al-Džalam Samara južno od okruga Al-Daur.

Ovu nesreću su mnogi okarakterisali kao slučaj božije pravde, ali je ona i ozbiljan udarac za ćelije Islamske države koje se trude da destabilizuju Irak.

Islamska država od početka godine pojačava napade u centralnom iraku. Teroristi su 21. januara u takozvanom "dvostrukom napadu" ("double tap") u Bagdadu ubili 34 osobe, i ranili još 110.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili