NEVREME KAKVO NE PAMTE GODINAMA: Holanđani pozvani da ostanu u kućama zbog snega i vetra, ledena oluja stiže i u Britaniju

Tanjug

06. 02. 2021. u 23:06

U HOLNADIJI su za sutra najavljene jake snežne padavine i vetar zbog čega su nadležni izdali crveni meteo-alarm za celu zemlju, prvi takav u poslednjih devet godina.

НЕВРЕМЕ КАКВО НЕ ПАМТЕ ГОДИНАМА: Холанђани позвани да остану у кућама због снега и ветра, ледена олуја стиже и у Британију

Foto: EPA

Vlada je danas upozorila građane zbog vetra koji će duvati do 90 kilometara na sat i do 20 centimetara snega koji bi mogli da dovedu do opasnih snežnih nanosa na putevima i ograničene vidljivosti, prenosi Rojters.

Svi centri za testiranje na koronavirus biće zatvoreni, saopštile su zdravstvene vlasti.

Železnički saobraćaj će biti sveden na minimum.

Aerodrom Shipol upozorio je da je moguće da će doći do kašnjenja letova. Glavni supermarketi otkazali su dostavu hrane.

Otkazani su i svi profesionalni fudbalski mečevi zakazani za sutra, a gradsko veće u Amsterdamu odlučilo je da zatvori sve kanale kako bi oni mogli da se koriste za klizanje tokom nedelje.

U Holandiji su već na snazi mere "lokdauna" zbog korona virusa u okviru kojih trgovine, restorani, barovi i druga javna mesta već nedeljama ne rade.

Foto: EPA

LEDENA OLUJA STIŽE I U VELIKU BRITANIJU

Britanski meteorolozi najavili su dolazak ledene snežne oluje ''Darsi'' koja će pogoditi jugoistok Engleske ovoga vikenda sa 30 centimetara snega i ledenim vazdušnim talasom iz Rusije.

Očekuju se saobraćajni haos i temperature do minus 10 stepeni Celzijusa u nekim delovima na severu Škotske, prenosi londonski ''San''.

Izdato je žuto meteo upozorenje zbog očekivanih snežnih padavina u celoj Velikoj Britaniji i narandžasto meteo upozorenje za delove centralne Škotske.

Meteorolog Sara Kent izjavila je da se u nekim delovima Kenta može očekivati nastanak snežnog pokrivača i do 30 centimetara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri