PADAĆE "KRVAVI SNEG"? Meteorolozi izdali upozorenje za Nemačku, evo kako objašnjavaju tu pojavu (VIDEO)

Novosti online

06. 02. 2021. u 20:00

KRVAVI sneg ili crveni sneg moguć je za vikend u Nemačkoj, upozorili su meteorolozi.

ПАДАЋЕ КРВАВИ СНЕГ? Метеоролози издали упозорење за Немачку, ево како објашњавају ту појаву (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ekstremne vremenske prilike izazvaće ovaj neobičan meteorološki fenomen, prenosi SNA njuz.

Susrešće se hladan vazduh koji dolazi iz Skandinavije na sever Nemačke i donosi sneg i oluje, a meteorolozi predviđaju i do 40 centimetara snega, kao i topao vazduh iz Sahare na jugu te zemlje koji donosi temperature od 16 stepeni.

Vazduh iz Sahare sa sobom nosi čestice peska koje će obojiti sneg u crveno.

Крвави снег или црвени снег могућ је за викенд у Немачкој, упозорили су метеоролози.

Andreas Fridrih iz Nemačkog meteorološkog servisa, objasnio je da nije lako predvideti da li će biti krvavog snega.

- To se događa kada se čestice peska i višim slojevima atmosfere pomešaju sa kristalima snega koji padaju na zemlju. Potom se zajedno talože i tako oboje sneg u crveno - kazao je on za nemačke medije.

Međutim, nije samo pesak iz Sahare krivac za ovu pojavu, već i mikroorganizmi, poznati kao snežne alge, koji tokom topljenja mogu da promene boju snega, navode stručnjaci.

​Kako na svom sajtu objašnjava Nemački meteorološki servis, krvavi sneg ili krvava kiša nekada su smatrani predznakom apokalipse. Međutim, oni objašnjavaju da krvavi sneg najčešće nastaje zbog čestica pustinjskog peska, koji u crveno može obojiti i kišu, dok su alge kao uzrok češće u barama koje ostaju posle topljenja snega ili kiše.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!