TRAMP SE NE PREDAJE: Oformio novi tim, sprema se za borbu u Senatu

Srna

01. 02. 2021. u 09:23

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp angažovao je novi tim advokata neposredno pred početak drugog procesa za njegov opoziv.

ТРАМП СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Оформио нови тим, спрема се за борбу у Сенату

Foto: EPA/Depositphotos

Iz Trampove kancelarije saopšteno je da će tim njegove odbrane predvoditi Dejvid Šoin i Brus Kastor. CNN je nešto ranije javio da prvobitni petočlani tim odbrane neće predstavljati Trampa zbog, kako se navodi, nesuglasica oko pravne strategije.

Izvori su CNN-u rekli da je Tramp želeo da se advokati koncentrišu na optužbe o navodnim neregularnosti na predsedničkim izborima a ne o osporavanju legitimiteta procesa opoziva protiv bivšeg predsednika.

U saopštenju iz Trampove kancelarije ističe se da su Šoin i Kastor saglasni da je proces protiv bivšeg predsednika neustavan. Velika većina poslanika iz redova Republikanske stranke, podržava taj stav.

Tramp se suočava sa drugim procesom za opoziv nakon smrtonosnog upada njegovih pristalica u zgradu Kongresa 6. januara kada je poginulo šest osoba, uključujući i policajca. Proces koji je sličan sudskom ročištu jer senatori rade kao porotnici treba da počne 9. februara. Neophodna je dvotrećinska većina da bi Tramp bio proglašen krivim i da bi mu bio zabranjen ponovni rad na javnim funkcijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)