IZAŠAO IZ BOLNICE NAKON 306 DANA BORBE SA KORONOM: Pozvali porodicu da se oprosti od njega, ali je ipak pobedio virus (VIDEO)

Novosti online

23. 01. 2021. u 08:24

PENZIONISANI advokat Džefri Vulg vratio se kući nakon 306 dana provedenih u bolnici u koju je smešten u prvim nedeljama pandemije nakon što je otkriveno da je zaražen virusom korona.

ИЗАШАО ИЗ БОЛНИЦЕ НАКОН 306 ДАНА БОРБЕ СА КОРОНОМ: Позвали породицу да се опрости од њега, али је ипак победио вирус (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Veruje se da je ovaj 74-godišnji Britanac proveo u bolnici jedan od najdužih perioda tokom lečenja od kovid-19.

On je u jednom trenutku bio u toliko lošem zdravstvenom stanju da su bolničari pozvali njegove sinove da se oproste od njega, međutim, on se, prema njegovoj priči, iz kome iznenada probudio u julu prošle godine.

Nakon što je otpušten s intenzivne njege u bolnici Vitington, prebačen je na lečenje u Kraljevsku bolnicu za neuro-invaliditet u Londonu zbog oštećenja mozga usled zaraze viursom korona što je izazvalo paralizu jednog dela tela i afaziju.

- Osoblje u obe bolnice je bilo neverovatno. Srećan sam što se vraćam kući nakon ovolikog vremena. Za mene je ovaj dan poput slobode. Da znate da se najviše radujem šnicli i pomfritu - kazao je Volfu.

Kao penzionisani advokat bio je izuzetno aktivan, trenirao je i imao brojne hobije te je bio bez bilo kakvih problema sa zdravstvenim stanjem. Zaraza je pokazala svoju najgoru stranu pa su tako lekari prvo kazali njegovoj deci da je reč o meningitisu.

Prva faza njegovog lečenja trajala je 127 dana, od čega je 67 proveo na respiratoru. Iz bolnice je ispraćen aplauzom, nakon čega je prebačen na neurološku rehabilitaciju za govor i fizikalnu terapiju.

Na rehabilitaciji je proveo dodatnih 179 dana, a juče je pušten kući.

- Bila je to đavolja borba. Njegova prva šala je bila da je izabrao težak način da preskoči zadnju godinu Trampovog mandata, ali da je svejedno vredelo - rekao je jedan od njegovih sinova.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti