BUKUREŠT SE POLAKO VRAĆA U NORMALU: Otvaraju se restorani, barovi i kafići

Tanjug

23. 01. 2021. u 00:06

RESTORANI, barovi i kafići u Bukureštu moći će da rade u periodu između 6 sati i 21 čas sa maksimum 30 odsto kapaciteta.

БУКУРЕШТ СЕ ПОЛАКО ВРАЋА У НОРМАЛУ: Отварају се ресторани, барови и кафићи

Ugostitelji na rubu preživljavanja / Foto Depositphotos

To je predviđeno odlukom Opštinskog odbora za vanredne situacije prestonice Rumunije o ublažavanju nekoliko restriktivnih mera u vezi sa pandemijom korona virusa, koju je danas objavila gradska vlast.

Kako je naveo predstavnik gradskih vlasti Traian Berbečanu stopa zaraženosti u Bukureštu trenutno je 2,52 na hiljadu stanovnika, prenosi Ađerpres.

- Ovo je treći dan zaredom da je stopa učestalosti ispod 3 odsto, zbog čega smo zakonski morali da sazovemo Opštinski odbor za vanredne situacije da analiziramo situaciju i donesemo odluku - rekao je on dodajući da je, sa 47 glasova "za", jednim protiv i četiri suzdržana odlučeno da od ponedeljka iu ponoć bude ublaženo nekoliko restriktivnih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)