TRAMP FORMIRA PATRIOTSKU STRANKU? Ima veliki broj pristalica - želi da zadrži svoj uticaj

Novosti onlajn

20. 01. 2021. u 11:42

ТРАМП ФОРМИРА ПАТРИОТСКУ СТРАНКУ? Има велики број присталица - жели да задржи свој утицај

Foto AP

PREDSEDNIK SAD-a Donald Tramp razgovarao je poslednjih dana sa saradnicima o formiranju nove političke stranke u nastojanju da zadrži svoj uticaj nakon što napusti Belu kuću, kazali su ljudi upoznati o tim dešavanjima za Vol Strit DŽurnal.

Tramp je razgovarao o tome s nekoliko pomoćnika i drugim bliskim ljudima prošle sedmice, rekli su izvori. Prema njihovim tvrdnjama, predsednik SAD je rekao da bi novu partiju želeo da nazove "Patriotska stranka".

Tramp se poslednjih dana sukobio s nekoliko republikanskih zvaničnika, uključujući zvaničnika većine u Senatu Miča Mekonela, koji je u utorak rekao da Tramp snosi krivicu za izazivanje smrtonosne pobune na Kapitolu 6. januara.

Ipak, ankete pokazuju da Tramp i dalje ima snažnu podršku među redovnim republikanskim glasačima. Bela kuća odbila je da komentariše ove navode.

Nejasno je koliko je Tramp ozbiljan u pogledu pokretanja nove stranke koja bi zahtevala znatno ulaganje vremena i novca, navodi WSJ.

Predsednik ima veliku bazu pristalica od kojih neki nisu bili duboko uključeni u republikansku politiku pre Trampove kampanje 2016. godine.

Treće stranke obično nisu prikupile dovoljno podrške da igraju važnu ulogu na nacionalnim izborima. Svaki napor da se pokrene nova partija verovatno bi se suočio sa žestokim protivljenjem zvaničnika republikanske stranke jer bi to značilo osipanje podrške republikancima.

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)