REKORDAN BROJ ZARAŽENIH U GLAVNOM GRADU KINE: Peking najavio strože epidemiološke mere

J.Ž.S.

20. 01. 2021. u 11:34

РЕКОРДАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ГЛАВНОМ ГРАДУ КИНЕ: Пекинг најавио строже епидемиолошке мере

Foto: EPA

Peking je najavio da će zbog rekordnog broja zaraženih u poslednje tri nedelje istražiti sve pojedince koji su posle 10. decembra 2020. doputovali iz inostranstva.

Nove mere uvode se u trenutku najtežeg izbijanja epidemije koronavirusa od marta prošle godine, a uoči kineske lunarne Nove godine kada uobičajeno putuju milioni ljudi.

Nacionalni zdravstveni odbor saopštio je da su zabeležena 103 nova slučaja zaraze, dok je dan ranije bilo 118 novih slučajeva.

S druge strane, severoistočna provincija Jilin je sa 46 novozaraženih postavila još jedan dnevni rekord dok je provincija Hebei koja okružuje Peking prijavila 19 novih slučajeva.

Peking je prijavio sedam novih pacijenata, isto kao i lane 28. decembra. Šest novozaraženih živi u okrugu Daxing, gde je gradski operater podzemne železnice iz preventivnih razloga zatvorio stanicu.

Dnevnik "Beijing Daily" piše da je vođstvo komunističke partije i glavnog grada dogovorilo dalje pooštravanje nadzora, smanjivanje javnih okupljanja i putnika u javnom prevozu.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nebojša

20.01.2021. 12:57

Peking koji je 4 puta vevi od Srbije po broju stanovnika ima19 zarazenih i to se opisuje kao REKORDAN BROJ. Srbija jos uvek ima iznad 1500 i 20 mrtvih svaki dan. Tvrdim da je u Srbiji stanje ODLIČNO spram drugih, realno gledano dobro stanje. A u Kini fantasticno dobro.