AMERIKA UVELA NOVE SANKCIJE ZBOG IRANA: Na meti Iranci, ali i Kinezi

Tanjug

15. 01. 2021. u 19:53

АМЕРИКА УВЕЛА НОВЕ САНКЦИЈЕ ЗБОГ ИРАНА: На мети Иранци, али и Кинези

Foto: EPA

SJEDINJENE Američke Države uvele su sankcije kompanijama u Iranu, Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog poslovanja s brodskim linijama Islamske Republike Iran i tri iranska entiteta zbog širenja konvencionalnog oružja.

Oni su poslednja u nizu mera usmerenih na pojačavanje pritiska na Teheran u poslednjim danima administracije predsednika Donalda Trampa, koja se završava 20. januara, objavio je Rojters.

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da je Vašington sankcionisao sedam kompanija, uključujući kinesku kompaniju „Jiangiin Maskot Spešal Stil“ i kompaniju „Asenčur“ sa sedištem u UAE i dve osobe zbog isporuke čelika u Iran ili iz njega.

Rekao je da su iranska Organizacija za pomorsku industriju, Organizacija za vazduhoplovnu i svemirsku industriju i Iranska organizacija za vazduhoplovnu industriju takođe stavljene na crnu listu zbog širenja konvencionalnog oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

zoran

15.01.2021. 21:36

Ugledali se na Izrael. Oni oko svoje drzave podizu zidine, a ovi uvode sankcije i na kraju je rezultat isti, Stvaraju za sebe sabirne centre.