VELIKA ZABRINUTOST ZA BAJDENOVU BEZBEDNOST: Odlaže se proba inauguracije izabranog predsednika (FOTO)

Tanjug

15. 01. 2021. u 09:00

ВЕЛИКА ЗАБРИНУТОСТ ЗА БАЈДЕНОВУ БЕЗБЕДНОСТ: Одлаже се проба инаугурације изабраног председника (ФОТО)

Foto: EPA

PROBA inauguracije budućeg predsednika SAD DŽoa Bajdena, zakazana za nedelju, odložena je za jedan dan iz bezbednosnih razloga, objavio je američki portal „Politiko“, pozivajući se na dva neimenovana izvora.

Bajdenov tim je otkazao i putovanje novog predsednika iz Vilmingtona, u državi Delaver, u Vašington, planirano za ponedeljak zbog povećane zabrinutosti za njegovu bezbednost, navodi portal.

Komitet za inauguraciju nije želeo da komentariše ove navode.

Direktor Federalnog istražnog biroa Kristofer Vrej rekao je ranije da FBI istražuje pojedince koji bi mogli ugroziti bezbednost inauguracije.

Bajden je zatražio je od Lize Monako, svog kandidata za zamenika državnog tužioca i savetnicu za borbu protiv terorizma bivšeg predsednika Baraka Obame, da bude privremeni savetnik za unutrašnju bezbednost.

Predsednička inauguracija, koja je zakazana za 20. januar, tradicionalno privlači stotine hiljada posetilaca u Vašington, ali sada je ona predviđena dosta skromnije, zbog pandemije virusa korona.

Zvaničnici su upozorili na novu mogućnost za oružane proteste u Vašingtonu tokom ceremonije, nakon prošlonedeljnih nereda na Kapitolu u kojima je poginulo pet osoba.

Planirano je da više od 20.000 pripadnika Nacionalne garde bude raspoređeno u Vašingtonu tokom ceremonije inauguracije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

buki

16.01.2021. 09:08

Ko će njega tako matorog, tim pre što svi znaju koliko je nebitan i koliko se neće ništa pitati u budućem upravljanju Amerikom? Ovakve priče imaju za cilj samo da još više satanizuju Trampa i prikažu ga kao nekog ko bi mogao da ugrozi nečiji život. U isto vreme Trampove pristalice izvršavaju ,,samoubistva,, i nijednom mediju u SAD to nije čudno.