POLICIJSKI ČAS VEĆ OD 18 SATI? Novi soj korone preti Francuskoj

G. ČVOROVIĆ

12. 01. 2021. u 12:32

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ВЕЋ ОД 18 САТИ? Нови сој короне прети Француској

Foto: AP

NOVI, takozvani britanski soj korona virusa, ozbiljno preti Francuskoj.

Vlasti zbog toga razmatraju nove mere koje će saopštiti tokom ove nedelje, a među njima se pominje i mogućnost pomeranja početka policijskog časa u celoj zemlji već od 18 sati, do 6 ujutro.

Takođe, razmatra se i eventualno zatvaranje školskih kantina. To bi zaposlenim roditeljima napravilo veliki problem u organizaciji ishrane dece, ali je virus primorao vlasti da razmišljaju i o ovom potezu, imajući u vidu da nova varijanta napada i decu, a menze su naročito opasne, imajući u vidu veliki broj osoba na jednom mestu, i to bez maske. Restorani, kafei i barovi su, iz istih razloga, u Francuskoj potpuno zatvoreni još od kraja oktobra, i najranije bi mogli da budu otvoreni tek u februaru.

Prema poslednjim dostupnim podacima, u zemlji je od posledica korona virusa preminulo 310 pacijenata. Broj osoba u bolnicama se uvećao za 287 na 24.846, od kojih je na reanimaciji više 47 i sada ih ukupno ima 2.676. Procenat pozitivnih u odnosu na testirane je porastao na 6,5 odsto.  

Za jedan dan inficiralo se 3.582 ljudi, ali ovaj broj treba uslovno shvatiti, jer ponedeljkom uvek bude i po nekoliko puta manji nego ostalih dana, zbog usporenih aktivnosti pri testiranju tokom vikenda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)