TRAMP POTPUNO BLOKIRAN: Posle Tvitera, Zakenberg ga izbrisao i sa Fejsbuka i Instagrama, evo šta je obrazloženje za to

Tanjug

10. 01. 2021. u 07:27

ТРАМП ПОТПУНО БЛОКИРАН: После Твитера, Закенберг га избрисао и са Фејсбука и Инстаграма, ево шта је образложење за то

AP foto

NAJVEĆE društvene mreže su blokirale naloge američkog predsednika Donalda Trampa posle nasilnog upada njegovih pristalica u američki Kongres u Vašingtonu u sredu kada je život izgubilo petoro ljudi.

Nakon nedavnih nereda u Vašingtonu,Tviter je odlučio da trajno suspenduje nalog američkog predsednika Donalda Trampa zbog "rizika od daljeg podsticanja na nasilje", prenosi AP.

- Nakon detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa @realDonaldTrump naloga i konteksta oko njih trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja - saopštila je kompanija u tvitu.

Pored tog naloga, u međuvremenu je suspendovan i nalog koji Tramp koristi za kampanju @TeamTrump, takođe mu je onemogućeno da koristi zvanični nalog predsednika SAD na toj mreži @POTUS .

Mark Zakerberg, šef Fejsbuka i Instagrama, takođe je suspendovao Trampa bar dve nedelje dok se ne završi mirna tranzicija vlasti u SAD, jer, kako smatra, Trampovo korišćenje tih "usluga tokom ovog perioda predstavlja prevelik rizik".

Tramp je odgovorio da je potez Tvitera bio predvidiv i da sa drugim kompanijama radi na tome da izgradi platformu na kojoj on i njegovi pratioci neće biti ućutkivani.

Društvena mreža Parler, moguća je alternativa za Trampa jer je to platforma na koju su mnogi građani i političari prešli zbog revolta izazvanog sve većom cenzurom, a koju koriste i njegovi sinovi Erik i Donald Junior.

Gugl je iz svoje „plej prodavnice“ uklonio društvenu platformu Parler, a Epl je zapretio da će je ukloniti iz svog „Ap Stor“-a ako ona ubrzo ne izmeni svoje politike o ublažavanju sadržaja, rekao je izvršni direktor Parlera DŽon Mec.

Parler je društvena mreža na koju su sada prisutne mnoge pristalice američkog predsednika Donalda Trampa nakon što su im suspendovani profili na ostalim društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)