VAKCINACIJA NA RAČUN DRŽAVE: Rusija za imunizaciju građana protiv virusa korona izdvaja ogromnu sumu novca

Tanjug

31. 12. 2020. u 00:31

PREDVIĐA se da će vakcinacija u Rusiji protiv KOVID 19 koštati ovu državu između 75 i 100 milijardi rubalja ili oko milijardu evra, saopšteno je iz ruskog ministarstva finansija.

ВАКЦИНАЦИЈА НА РАЧУН ДРЖАВЕ: Русија за имунизацију грађана против вируса корона издваја огромну суму новца

Imunizacija ruskih vojnika protiv kovida / Foto AP

- U narednih godinu dana suočićemo se sa novim izdacima koji nisu predviđeni u budžetu, posebno sa vakcinacijom stanovništva, resursi za to su ogromni, a troškovi mogu biti od 75 do 100 milijardi rubalja. Sve zavisi kako će krenuti vakcinacija, koliko će ljudi biti zainteresovano za vakcinaciju. Sve će biti besplatno i na račun države", izjavio je danas ministar finansija Anton Siluanov televiziji "Rusija 24" - prenosi TASS.

Rusija će do kraja ove godine pustiti u promet za građane više od miliona vakcina "Sputnjik Ve", a ruski predsednik Vladimir Putin je ranije kao zadatak dao organizovanje masovne vakcinacija protiv korona virusa širom zemlje.

Da će vakcinacija biti dobrovoljna i besplatna, potvrdio je i premijer Mihail Mišustin, a nastavnici, zdravstveni i socijalni radnici će prvi dobiti vakcinu, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi