POČELA KRVAVA BITKA ZA SEVER SIRIJE: Turske snage i džihadisti krenuli u proboj (FOTO/VIDEO)

Novosti online

19. 12. 2020. u 15:46

TURSKE oružane snage i njihovi militanti nastavili su danas popodne napad na ključni grad Ajn Isu, nakon neuspele ofanzive za zauzimanje dva sela na tom području.

ПОЧЕЛА КРВАВА БИТКА ЗА СЕВЕР СИРИЈЕ: Турске снаге и џихадисти кренули у пробој (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Prema izveštajima sa fronta, turska vojska i njihovi militanti snažno su gađali Ain Isu i okolinu, uključujući dva sela: Al-Mušarifa i Al-Žahba.

Izveštaji kažu da su snage koje podržavaju Turci gađale položaje Sirijskih demokratskih snaga u gore pomenutim selima, što je navelo mnoge civile u tom području da potraže sklonište od artiljerijskih granata.

U četvrtak uveče, snage koje podržava Turska pokušale su da zauzmu Al-Žahbu i Al-Mušarifu od Sirijskih demokratskih snaga, ali su kasnije bile prinuđene da se povuku nakon što su pretrpele velike gubitke.

I militanti koje podržava Turske i Sirijske demokratske snage pojačale su se na liniji kontakta u blizini Ain Ise, jer situacija oko grada postaje napeta.

Turske oružane snage već nekoliko nedelja žestoko gađaju područje Ajn Ise, što je rezultiralo raseljavanjem nekoliko porodica i uništavanjem farmi i domova u severnom delu Al-Rake.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)