SNIMAK PAKLA SIRIJSKOG RATA! DŽihadisti nadiru ka Ain Isi, Kurdi se lavovski brane (VIDEO)

Novosti online

18. 12. 2020. u 19:15

PROTURSKI džihadisti pokrenuli su sinoć iznenadni napad, sa ciljem zauzimanja dva sela u blizini grada Ain Isa, ključnog naselja u provinciji Raka.

СНИМАК ПАКЛА СИРИЈСКОГ РАТА! Џихадисти надиру ка Аин Иси, Курди се лавовски бране (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Militanti su u početku bili uspešni u borbama sa kurdskim Sirijskim demokratskim snagama, i uspeli su da se probiju do sela Al Džaba i Al Mušarifa.

Međutim, do jutra su Sirijske demokratske snage uspele da potisnu džihadiste i ponovo su uspostavili kontrolu nad celim područjem.

Na snimku arapskog servisa Raše Tudej vide se paklene borbe Kurda sa džihadistima na liniji kontakta u Ain Isi.

Nakon propalog juriša, militanti koje podržavaju Turci počeli su da granatiraju selo, zbog čega je veliki broj civila napustio to područje.

Turska vojska i njihovi džihadisti već nekoliko nedelja granatiraju Ain Isu, uprkos sporazumu o prekidu vatre iz oktobra 2019 koji predviđa obustavljanje neprijateljstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!