„HALO, OVDE PUTIN!” Predsednik Rusije ispunio želju penzionerki (97), a kad je čuo njenu priču, odmah je izdao naređenje (VIDEO)

Novosti online

11. 12. 2020. u 15:55

„ХАЛО, ОВДЕ ПУТИН!” Председник Русије испунио жељу пензионерки (97), а кад је чуо њену причу, одмах је издао наређење (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

ODMAH po završetku sastanka Saveta za ljudska prava, Vladimir Putin je telefonirao penzionerki Nataliji Donskovoj.

Činjenica da je 97-godišnja učesnica Velikog otadžbinskog rata uputila novogodišnju želju da razgovara sa šefom države, predsedniku je saopštena tokom sastanka. U isto vreme, Natalija Ivanovna nije ostavila ni adresu ni telefonski broj. Morali su je potražiti uz pomoć FSB-a i policije.

Predsedniku je trebalo nešto više od dva sata da ostvari san 97-godišnje penzionerke iz Esentukija. Na sastanku Saveta za razvoj civilnog društva, član Saveta za ljudska prava Galina Osokina obaveštava Putina da bi stanovnik teritorije Stavropol želela da razgovara sa predsednikom. 

- Natalija Ivanovna je medicinski radnik. Koliko je to bitno danas. U najtežim oblastima je radila - i Staljingradu i Kurskoj izbočini, u Ukrajini, u Evropi - stigla je do Berlina. Vau! Iznenađujuće - rekao je Putin, upoznavši se sa biografijom žene.

Onda je počeo razgovor.

- Zdravo, Natalija Ivanovna, dobar dan! Da, ovo je Putin. Pročitao sam vašu biografiju, neverovatna je, Natalija Ivanovna. Želimo vam zdravlje i sve najbolje. Snažno vas grlim Ivanovna. Sve najbolje, zbogom - obratio se šef ruske države penzionerki.

Natalija Ivanovna je sa nepunih 18 godina otišla je na front. Ratovala je u Osmoj gardijskoj armiji. Bila je u medicinskoj službi, pomagala lekarima da dignu ranjene na noge, davala je krv ranjenim vojnicima. Dva puta je i sama bila ranjena. 

- Moramo da aplaudiramo Nataliji Ivanovnoj i poželimo joj sve najbolje. Aplaudirajmo - rekao je Putin članovima Saveta za ljudska prava.

Posle razgovora, Natalja Ivanovna je priznala da nije želela da odvrati Putina od važnih stvari, pa stoga razgovor nije bio dug.

- Tako sam razgovarala s njim - pokazuje penzionerka telefonsku slušalicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rašo

12.12.2020. 16:22

Тако је то кад се сретну два истинска људска бића а овде је управо такав случај. Браво за обоје!