KADIROV REAGOVAO NA SANKCIJE ZAPADA: Čist debilizam - nisam iznenađen niti uplašen!

Novosti onlajn

10. 12. 2020. u 21:15

LIDER Čečenije Ramzan Kadirov je izjavio da su nove američke sankcije, koje su uvedene protiv čečenskog fudbalskog kluba „Akhmat“ i fonda „Ahmat Kadirov“, debilizam i da nikako neće uticati na zemlju.

КАДИРОВ РЕАГОВАО НА САНКЦИЈЕ ЗАПАДА: Чист дебилизам - нисам изненађен нити уплашен!

Ramzan Kadirov

- Nisam iznenađen tim događajem, niti sam uplašen. Te sankcije nikako ne utiču na Čečeniju i njen razvoj. Obnovili smo region od posledica akcija međunarodnih terorista (čijim porodicama u SAD nisu uvodili sankcije), igraćemo fudbal (bez obzira ko pokušava da pokvari raspoloženje igračima i navijačima), pružaćemo pomoć onima kojima je to potrebno, gradićemo, obnavljati, radovaćemo se životu - napisao je Kadirov na Telegramu.

On je istakao da se sankcione liste koje su danas objavile SAD i Velika Britanija ne podudaraju.

- Obe zemlje se dogovaraju oko lista. Očigledno, štede papir. Ozbiljno sam razmišljao da podnesem zahtev za Ginisovu knjigu rekorda za najveći broj ljudi i organizacija jedne republike koji su se našli na sankcionom spisku - napisao je čečenski lider.

Prema njegovim rečima, sa svakom novom uvedenom sankcijom bilo bi sve teže oboriti taj rekord. Čečenski lider je dodao da su nove sankcije sramotne.

- Ovo je zaista crna stranica u istoriji SAD - zaključio je Kadirov.

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija uvele su sankcije određenom broju ruskih građana, kompanija i organizacija zbog optužbi za kršenje ljudskih prava.

Na američkoj sankcionoj listi našli su se: savetnik šefa Čečenije za bezbednost Danil Martinov, potpredsednik vlade Republike Usmaev Vahit, predstavnik čečenskog lidera Ramzana Kadirova Sabsabi Zijad, trener njegovih konja Simar Satiš, njegov predstavnik u Evropi Timur Dugazaev (državljanin Nemačke), kao i fondacija Ahmeta Kadirova, fudbalski klub „Akhmat“, prvenstvo „Ahmat“, „Ahmat MMA“, „Čečenske mineralne vode“ i kompanija „Megastrojinvest“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna