REVOLUCIONARNO OTKRIĆE U ITALIJI: Dete (4) iz Milana imalo simptome korone još u novembru 2019. godine

Milica Ostojić - Specijalno za "Novosti" iz Rima

10. 12. 2020. u 12:27

РЕВОЛУЦИОНАРНО ОТКРИЋЕ У ИТАЛИЈИ: Дете (4) из Милана имало симптоме короне још у новембру 2019. године

Foto: Depostiphotos

KOVID-19 cirkulisao je u Milanu već između novembra i početka decembra 2019. godine, pokazala je upravo objavljena studija Državne bolnice u Milanu a zahvaljujući analizi jednog sačuvanog tampona uzetog od deteta od 4 godine u novembru prošle godine zbog sumnje da je obolelo od malih boginja i tako se došlo do istinski revolucionarnog otkrića da se korona virus širio tri meseca pre nego što je "ustanovljen pacijent 1" u mestu Kodonjo u Lombardiji za koji se smatralo da je unet u Italiju.

Istinski je reč o revolucionarnom otkriću u spoznavanju širenja korona virusa u Italiji.

Sve počinje 21. novembra 2019, kada dete u provinciji Milana počinje da kašlje, ima kijavicu, 30. novembra situacija se pogoršava i odnose ga u hitnu pomoć sa respiratornim problemima i povraćanjem. 1. decembra se uočava osip na koži i sumnja se da ima male boginje, uzima se tampon test iz grla i nosa i konstatuje da nije reč o malim boginjama ali test ostaje na čuvanju, zajedno sa još 39 tampona uzetih u periodu između septembra 2019. i januara 2020.

Autor ovog otkrića dr Mario Raviljone redovni profesor pri Univerzitetu u Milanu iznosi u javnost da se "sada dete od 4 godine iz Milana može smatrati 'pacijentom 1' ali se ne može smatrati da taj slučaj nije druga ili treća generacija prenošenja virusa jer je od nekoga dobilo. Ostaje velika nepoznanica gde i od koga jer ta porodica nigde nije putovala iz mesta u kojem živi, znači virus je prenet u lokalnom nivou."Simptomi koje danas povezujemo sa korona virusom u tom periodu su tumačeni kao viralna forma i ne alarmantna", zaključuju stručnjaci koji su radili na otkrivanju u laboratoriji.

Tako je dugo i neprepoznato širenje Kovida-19 na severu Italije doprinelo da se prenese u ogromnim količinama i na brz i razarajući način. Istovremeno se podseća da je virus cirkulisao već u dužem periodu na severu Italije što je pokazalo otkriće iz analiza otpadnih voda u Milanu polovinom decembra 2019, kao i studija Instituta za tumore u Milanu analizom uzoraka krvi uzete u jednoj akciji skrininga, za tumore na plućima, između septembra 2019 i marta 2020. gde je uočeno prisustvo korona virusa već u septembru 2019. u uzorcima krvi pecijenata iz pet regiona u Italiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Radoslav Jovanović

10.12.2020. 18:49

Jednom prihvaćena "istina" da je Kina prvo imala virus (jer su ga oni prvi identifikovali) više se, naročito na zapadu, nikada neće promeniti. To je osnov propagande započete u nacističkoj nemačkoj a dograđeno u USA. Perception is realiti.