DA LI ĆE OVO UVESTI SVE AVIO KOMPANIJE? Nema letenja bez vakcinisanja protiv korone

Srna

23. 11. 2020. u 20:25

ДА ЛИ ЋЕ ОВО УВЕСТИ СВЕ АВИО КОМПАНИЈЕ? Нема летења без вакцинисања против короне

Ilustracija

MEĐUNARODNI avionski putnici u budućnosti će morati da dokažu da su vakcinisani protiv kovida 19 da bi mogli da uđu u avione kompanije "Kantas", saopštio je australijski prevoznik.

Šef kompanije Alen Džojs izjavio je da će ovakav potez biti "neophodnost" kada vakcine budu dostupne.

- Kroz razgovore sa kolegama iz ostalih prevoznika širom sveta zaključio sam da će to biti uobičajena stvar -izjavio je Džojs, prenEo je Bi-Bi-Si.

Australija je zatvorila svoje spoljne granice na početku pandemije, a svi povratnici moraju u karantin.

Džojs je izjavio da "Kantas" trenutno razmatra izmene u pravilima pružanja svojih usluga za međunarodne putnike dok avio-industrija planira nastavak poslovanja.

- Tražićemo od ljudi da budu vakcinisani prje nego što mogu da uđu u avion. Smatramo da će to biti neophodnost za strane posetioce koji dolaze i ljude koji odlaze iz ove zemlje - rekao je Džojs.

On je izjavio da uvek postoje izuzeci za svaku vakcinu iz medicinskih razloga, ali je naglasio da to "treba da bude jedina osnova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mile

23.11.2020. 23:26

Dodje trenutak kada kazes dosta i lupis rukom o sto. Osmelili se i zahtevaju da poseduju i nase telo ne samo dzepove koji su nam ispraznili i naterali da radimo do groba, oduzeli nam pravo na zdravstvenu negu kroz beskrajno cekanje na kraju se pokaze nebitan pregled ne-zainteresovanog lekara. Radimo do smrti, povecavaju granicu penzije povecavaju takse, akcize, takse na taksu. Poseduju medije koji su im saucesnici. Posedujue "nasu" vlast. Kako ce da puknu ko Hitler!. Misle da su najaci! uvek je bilo i bice ovo ciscenje. Radujmo se je su dosli do vrhunca a sada mogu samo dole ovi sto nam smestaju ove igre!