ŽESTOK UDARAC ZA SIRIJU: Ubijen komandant "Tigrova" u predgrađu Damaska (FOTO)

Novosti online

21. 11. 2020. u 13:07

U SIRIJSKOM predgrađu Damaska - Harasti izvršen je atentat na komandanta provladine grupe.

ЖЕСТОК УДАРАЦ ЗА СИРИЈУ: Убијен командант Тигрова у предграђу Дамаска (ФОТО)

Foto: Tviter Printskrin

Komandant Abdulah al-Aus ušao je u svoj automobil kada je eksplodirala improvizovana eksplozivna naprava koja je bila postavljena ispod njega. Eksplozija je otkinula obe noge Al-Ausu, koji se nekoliko sati kasnije podlegao ranama u bolnici u Damasku. Pogledajte fotografije OVDE.

Al-Aus (46) osnovao je provladinu grupu nazvanu "Lavići" u prvim godinama sirijskog rata. Grupa je učestvovala u nekoliko vojnih operacija u Hami, Homsu i oko Damaska.

Komandant, rodom iz Haraste, pridružio se pre izvesnog vremena 25. diviziji specijalnih snaga Sirijske arapske vojske, poznatoj kao "Tigrovi".

Grupa pod imenom "Saraja Kasioun" preuzela je odgovornost za atentat na Al-Ausa. Ipak, opozicioni izvori spekulisali su da je al-Aus ubijen kao rezultat mnogih neslaganja koje je imao sa drugim provladinim komandantima.

Nekoliko sličnih napada bilo je usmereno na lokalne provladine ličnosti i zapovednike u Damasku i njegovim predgrađima tokom poslednje dve godine. Mnoge počinioce već su uhapsile sirijske vlasti, koje održavaju snažnu kontrolu nad glavnim gradom.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili