(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KURDI DIŽU U VAZDUH TURKE U PIKAPU: Spremili zasedu, sačekali ih, a onda udarili

Novosti online

20. 11. 2020. u 16:06

KURDSKA Oslobodilačka vojska Afrina objavila je video snimak kako njeni borci pogađaju pikap pro-turskih militanata u severozapadnoj Siriji.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) КУРДИ ДИЖУ У ВАЗДУХ ТУРКЕ У ПИКАПУ: Спремили заседу, сачекали их, а онда ударили

Foto: Tviter printskrin

Sve se dogodilo 18. novembra kada je usred dana vozilo militanata Sirijske nacionalne armije (SNA) prolazilo kroz oblast gde su zabeležene aktivnosti kurdskih gerilaca. Militanti u pikapu su na mestu ostali mrtvi.

Upozoravamo da je video snimak uznemirujuć. Možete ga pogledati OVDE.

Podsećanja radi, turska vojska je zajedno sa militantima raznih frakcija koje podržava u februaru i martu 2018. godine zauzela područje Afrina na severozapadu Sirije.

Tom prilikom je oko 200.000 ljudi, mahom sirijskih Kurda bilo prinuđeno da napusti domove i ode na bezbedno područje Tal Rifata, a Afrin i okolinu su zauzeli džihadisti pomognuti od strane Turske.

Mnogi Kurdi su se posle toga odmetnuli u gerilu i počeli da se svete turskom osvajaču i militantima SNA, FSA, TFSA i ostalim džihadistima.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!