PUTIN SPASAO HRIŠĆANSKE SVETINJE I NAROD: Jermenski patrijarh uputio pismo zahvalnosti ruskom predsedniku

Novosti online

19. 11. 2020. u 21:17

JERMENSKI patrijarh Garegin Drugi uputio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pismo u kojem je izrazio zahvalnost za mere koje su preduzete kako bi se u Nagorno-Karabahu očuvalo istorijsko nasleđe njegovog naroda.

ПУТИН СПАСАО ХРИШЋАНСКЕ СВЕТИЊЕ И НАРОД: Јерменски патријарх упутио писмо захвалности руском председнику

Foto: Printskrin/Novosti ilustracija

U pismu su visoko ocenjeni napori ruskih vlasti i lično predsednika Rusije kako bi se u regionu Nagorno-Karabaha obustave borbena dejstva, uspostavi prekid vatre i vrate stabilnost i mir.

- Želim da izrazim duboku zahvalnost lično Vama na preduzetim merama u cilju očuvanja istorijskog nasleđa jermenskog naroda na teritorijama predatih Azerbejdžanu -drevnih manastira, crkava i spomenika kulture - naveo je patrijarh.

On je posebno istakao da je, zahvaljujući ruskim mirovnjacima raspoređenim u regionu, osigurano normalno funkcionisanje poznatog jermenskog manastira Dadivank.

- Naš narod će uvek pamtiti važnu ulogu Rusije u zaustavljanju krvoprolića u Arcahu i moliće se za nepokolebljivost jermensko-ruskog viševekovnog prijateljstva - zaključio je patrijarh.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 9. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!