TRAMPU SU "POJELE" POBEDU MAŠINE IZ BEOGRADA? Slike aparata koji su brojali glasove (FOTO/VIDEO)

V. N.

13. 11. 2020. u 22:31

IZBORI u SAD ove godine sa sobom su doneli veliki broj kontroverzi, od kojih je najveća pitanje mašina koje broje glasove i softverskog sistema za koji američki predsednik Donald Tramp tvrdi da su mu "pojeli" pobedu u ključnim državama.

ТРАМПУ СУ ПОЈЕЛЕ ПОБЕДУ МАШИНЕ ИЗ БЕОГРАДА? Слике апарата који су бројали гласове (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen/City expert/AP Photo/Alex Brandon

Ono što je nama još zanimljivije je činjenica da je softver za te mašine navodno napravljen u Beogradu, pošto kanadska kompanija "Dominion" koja je razvila taj sistem ima sedište u Srbiji.

Kompanija je proletos premestila svoje sedište u druge prostorije, takođe u našoj prestonici, a sajt za izdavanje nekretnina „City expert“ je objavio fotografije njihovog sedišta u Beogradu.

Na slikama se vide mašine za brojanje glasova kompanije „Dominion“ na kojima piše naziv firme.

Kompanija „Dominion“ proizvodi mašine koje se koriste na američkim predsedničkim izborima i pored sedišta u Torontu i Denveru, ta kompanija ima i kancelariju u Beogradu.

Prema tvrdnjama pojedinih američkih novinara koji izveštavaju iz Bele kuće, upravo u Beogradu nastao je softver navodno korišten na poslednjim američkim predsedničkim izborima.

Američki predsednik i predsednički kandidat Donald Tramp optužio je taj softver za neregularnosti i pripisivanje njegovih glasova protivkandidatu Džou Bajdenu, tačnije da mu je sistem "izbrisao" 2,7 miliona glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku