PRVA DRŽAVA U SVETU: U SAD više od 10 miliona slučajeva virusa korona

Tanjug

09. 11. 2020. u 09:44

SJEDINjENE Države postale su prva država na svetu koja je zabeležila preko 10 miliona slučajeva korona virusa, prema Rojtersu.

ПРВА ДРЖАВА У СВЕТУ: У САД више од 10 милиона случајева вируса корона

Tanjug

Mračna prekretnica zabeležena je juče, istog dana kada je broj slučajeva u svetu premašio 50 miliona.

SAD su prijavile oko milion slučajeva u poslednjih 10 dana, što je najveća stopa infekcija otkako je država prijavila svoj prvi novi slučaj korona virusa u državi Vašington pre 293 dana.

Zemlja je u subotu prijavila rekordnih 131.420 slučajeva kovid-19, a pet puta je prijavila preko 100.000 infekcija u poslednjih sedam dana, prema Rojtersu.

Najnoviji američki izveštaj o sedmodnevnom proseku od 105.600 dnevnih slučajeva, povećan za najmanje 29 odsto, veći je od kombinovanog proseka za Indiju i Francusku, dve najgore pogođene zemlje u Aziji i Evropi.

Više od 237.000 Amerikanaca umrlo je od kovid-19 otkako se bolest uzrokovana korona virusom prvi put pojavila u Kini krajem prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...