OVA DRŽAVA VODI U BELU KUĆU: Ako je Bajden osvoji sve je gotovo, a Trampu fale još tri

Novosti online

06. 11. 2020. u 11:25 >> 11:28

IZBORNA MATEMATIKA kaže da je jedna od pet preostalih država Bajdenu donosi direktnu pobedu, a Trampu je neophodna da nastavi bitku.

ОВА ДРЖАВА ВОДИ У БЕЛУ КУЋУ:  Ако је Бајден освоји све је готово, а Трампу фале још три

Foto: AP

Naravno radi se o Pensilvaniji koja ima 20 elektorskih glasova.

Trenutno prema procenama CNN-a, Bajden ima 253 elektorska glasa, a Tramp 213. Da bi jedan od dvojice kandidata mogao da proglasi pobedu, treba da osvoji 270 elektorskih glasova.

Ukratko Trampu treba 57 glasova elektor odnosno Pensilvanija (20) plus tri od četiri države u kojima se još broje glasovi Nevada - 6, DŽordžija - 16, Severna karolina – 15 i Arizona - 11 (glasovi se broje i u Kaliforniji ali je ona po pravilu opredeljena ka demokratama i tamo je razlika oko 30 odsto za Bajdena).

Foto: Ilustracija izvor CNN

S druge strane Bajdenu treba 17 glasova za ulazak u Belu kuću. To znači da mu je dovoljna pobeda u Pensilvaniji (20 elektorskih glasova) ili dve od preostale četiri države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mirko

06.11.2020. 13:32

Vrlo brzo cemo sve znati. Ako je bilo laznih glasackih listica znace se koji i koliko jer su pravi glasacki listici markirani. Ako su stampali u toku ovih noci ili pre lazne glasacke listice u nekim stamparijama oni nece imati markere. Tramp ih je prešao.

Nata

06.11.2020. 16:03

Sudeci po glasanju za globaliste, izgleda da Amerikanci vole Koronu, ljude koji vitalnost orzavaju pomocu decije krvi, ideje da se vakcinacijom smanji populacija na planeti na milijardu, da se prave ratovi po celom svetu i pljackaju drugi narodi i slicno.