DVE RAZLIČITE DAME: Porodična podrška za Trampa i Bajdena ponekad znala da zaseni kandidate

D. R. Đ.

05. 11. 2020. u 09:56

U kampanji za predsednika SAD, od aktuelne prve dame Melanije Tramp (50), mnogo angažovanija je bila Džil Bajden (69), supruga Džozefa Bajdena.

ДВЕ РАЗЛИЧИТЕ ДАМЕ: Породична подршка за Трампа и Бајдена понекад знала да засени кандидате

Foto Tanjug/AP

Kako su prenosili američki mediji, Džil je prvi put od 1981. napravila pauzu u svom poslu profesora engleskog jezika, kako bi se posvetila suprugovoj predizbornoj kampanji.

Otuda i prognoze da bi ona bila mnogo aktivnija i u javnosti prisutnija prva dama, ukoliko bi novi šef Bele kuće postao kandidat demokrata. Jer, Melanija je u protekle četiri godine poprilično bila uzdržana kada su se vodile političke rasprave.

Za razliku od Melanije, koju je teško videti nasmejanu u društvu supruga, i koju su kamere "hvatale" kako odbija da ga uhvati za ruku, Džil je ne samo vedra u prisustvu Džozefa, već su često i zagrljeni.

Džil je bila "druga dama" Amerike, kada je Bajden bio potpredsednik, u vreme predsedničkog mandata Baraka Obame. Pre udaje za Džozefa, iza sebe je već imala kraći brak, a Bajdena je upoznala kao udovca sa dva sina, koji je izgubio prvu suprugu i ćerku u saobraćajnoj nesreći. Ćerku Ešli dobili su 1981.

Melanija, rođena u SFRJ (u Sloveniji) je Trampova treća supruga i sa njim ima sina Barona. Bavila se manekenstvom, imala svoj brend nakita, govori četiri jezika i za vreme Trampovog mandata postala je modna ikona čije su odevne kombinacije postale hitovi širom sveta.

Džil nije bila profesionalni model kao aktuelna prva dama, ali je u mladosti pozirala za lokalne reklame. Baš jedna od njih je bila "zaslužna" za njen brak sa Bajdenom. Naime, 1975. godine Džozef, kao tadašnji senator, zapazio ju je na aerodromu u Vilmingtonu, posle čega je krenuo u potragu za devojkom sa reklame.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri