AZERI BOMBARDOVALI RUSKU VOJSKU: Granate zasule položaje graničara, Baku će se suočiti sa ozbiljnim posledicama

Novosti online

29. 10. 2020. u 19:02

AZERBEJDžANSKA vojska gađala je danas ruske položaje na granici Jermenije sa Iranom, javio je ruski reporter Semjon Pegov, koji se trenutno nalazi u Karabahu.

АЗЕРИ БОМБАРДОВАЛИ РУСКУ ВОЈСКУ: Гранате засуле положаје граничара, Баку ће се суочити са озбиљним последицама

Foto: AP Photo/Andrew Lubimov/Ministarstvo odbrane Jermenije

Ruska granična služba ima 4.500 ljudi stacioniranih u Jermeniji, i odgovorni su za čuvanje određenih delova jermenske granice sa Turskom i Iranom.

Kako je naveo Pegov, ruske položaje su pogodile najmanje četiri granate, a u napadu nije bilo povređenih.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana negira da je bilo napada duž na jermensko-iranske granice. Iz ministarstva su rekli da su takve tvrdnje „potpune dezinformacije“, i tom prilikom optužili jermenske snage za napade na granici Azerbejdžana sa Iranom.

- Ponavljamo da u Jermeniji nismo gađali nikakve vojne ciljeve - navodi se u izjavi.

Ministarstva odbrane Rusije i Jermenije do sada nisu objavile zvanični komentar o tom pitanju.

Ako bude potvrđen, napad će predstavljati kršenje suvereniteta Jermenije i agresiju na rusku vojsku, zbog čega bi Azerbejdžan mogao da se suoči sa ozbiljnim posledicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi